Hoestsiroop slijmhoest

Er zijn veel middelen tegen hoesten op de markt. Maar voordat u medicatie tegen hoest gaat gebruiken, vertellen we u eerst meer over de diverse soorten hoesten. Zo kunt u bijvoorbeeld last hebben van een droge hoest, maar u kunt ook te maken krijgen met slijmhoest. Het belangrijkste verschil tussen deze 2 vervelende kwaaltjes is dat u bij een droge hoest geen slijm ophoest, terwijl dit bij slijmhoest wel het geval is. Bij slijmhoest zit er slijm in uw luchtwegen dat door middel van hoesten naar boven komt. Een hoestsiroop tegen slijmhoest kan u dan helpen om de kriebelhoest met slijm te bestrijden. Als u een hoestsiroop zonder voorschrift wilt halen, is er onder meer Lysomucil dat zonder voorschrift verkrijgbaar is. Lysomucil slijmhoest is een hoestsiroop tegen slijmhoest die uitermate geschikt is wanneer u hinder ondervindt van taai slijm. Deze hoestsiroop slijmhoest wordt dan ook regelmatig ingezet bij ziektes die taai slijm veroorzaken, zoals Mucoviscidose. Naast Lysomucil heeft Medibib ook hoestsiroop slijmhoest van het merk Bronchosedal, waaronder Bronchosedal mucus honing en citroen. Dit is een slijmoplossende siroop die uw kriebelhoest met slijm aanpakt, waardoor u gemakkelijker het slijm ophoest. Tot slot noemen we nog Tusso Rhinathiol. Dit middel is bedoeld om de droge hoest te verlichten. Daarnaast is Tusso Rhinathiol geschikt om kriebels in de keel te verhelpen.

Hoe kan een hoestsiroop slijmhoest helpen?

Wat zijn nu de mogelijke oorzaken van slijmhoest? Slijmhoest kan op verschillende manieren ontstaan. Meestal is een verkoudheidsvirus of griepje de boosdoener. Ook een luchtwegaandoening of een keelontsteking kan de reden zijn. Bij slijmhoest heeft u soms het gevoel dat u een brok in uw keel heeft. Verder horen er klachten als keelpijn en moeilijk kunnen slikken bij. En natuurlijk moet u vaak hoesten. Slijmhoest is moeilijk te voorkomen, omdat het een gevolg is van een virus of ontsteking. U kunt wel de oorzaak van de hoest bestrijden met een hoestsiroop slijmhoest. Lysomucil is een voorbeeld van zo’n siroop slijmhoest. Deze hoestsiroop slijmhoest bevat acetylcysteïne. Als u last heeft van taai slijm in de longen of luchtwegen, verdunt dit bestanddeel het slijm, zodat het de luchtwegen vrijmaakt. Het wordt daarom veelvuldig ingezet bij aandoeningen aan de luchtwegen of longen, zoals bronchitis, astma, COPD. Daarnaast kunt u slijmhoest medicatie met acetylcysteïne gebruiken bij cystische fibrose. Cystische fibrose, oftewel CF, is een aangeboren ziekte waarbij de slijmvliezen taai slijm produceren. Veel mensen met deze ziekte krijgen te maken met verstoppingen in de luchtwegen, de alvleesklier, de lever en de darmen.

Hoe gebruikt u een hoestsiroop slijmhoest?

Uiteraard is het belangrijk om te weten hoe vaak uw een hoestsiroop slijmhoest inneemt. Kiest u voor Bronchosedal, dan kunt u deze hoestsiroop tegen slijmhoest 4 keer per dag gebruiken. U neemt dan iedere keer 10 ml in. De maximale aanbevolen dosis per dag is 40 ml. Deze hoestsiroop slijmhoest is voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Heeft u een lever- of nieraandoening, dan adviseren we u om eerst contact op te nemen met uw arts.