Aboca

Oroben Mondwater 150ml Aboca - Aboca

€ 10,07

  • 22% lager dan de apotheekadviesprijs!

  • Incl. 21% btw
Extra korting van 3% vanaf 3 dezelfde producten
  • Voor 15u besteld, vandaag verzonden
  • Levering binnen 1 á 2 werkdagen
  • Gratis levering vanaf €29
Productomschrijving

Oroben Mondwater is een product dat de pijn vermindert, beschermt en de genezing bevordert van aften, een steeds terugkerende ontsteking van het mondslijmvlies, ontstoken tandvlees en kleine wondjes in de mond veroorzaakt door bijvoorbeeld tandheelkundige behandelingen of door het gebruik van beugels en kunstgebitten.

WERKING

OroBen Mondwater werkt dankzij Resinox FP, een plantaardig, moleculair complex ontstaan uit het onderzoek van Aboca, bestaande uit polysachariden, harsen en flavonoïden die een barrière met een dubbele werking op het mondslijmvlies vormen:

  • BESCHERMEND-HYDRATEREND: Vormt een kleeflaag op de wond of het ontstoken gebied die het contact met externe factoren, ziekteverwekkers of irriterende stoffen beperkt, die het natuurlijke genezingsproces en het weefselherstel tegengaan.
  • ANTIOXIDANT; Beschermt het slijmvlies tegen de irriterende werking van de vrije radicalen.

Dankzij deze mechanismen bevordert het product het weefselherstel, waarbij de genezingstijd wordt verkort. Bovendien heeft de etherische muntolie een verfrissende werking, waardoor een aangenaam fris gevoel in de mond ontstaat. Het helpt ook om een slechte adem te verminderen, wat vaak samengaat met tandvliesontsteking.

Met Oroben Mondwater kan elk deel in de mondholte door middel van spoelen en gorgelen bereikt worden, kunnen irriterende stoffen verwijderd worden en zo de controle van het micromilieu, de hygiëne en de bescherming van de mond bevorderd worden.

CNK 4316246
Prijs (Incl. BTW) € 10,07
Fabrikant Aboca
Gamma Oroben
Subgamma Oroben Mondwater
Gebruik Humaan
Farmaceutische vorm Oplossing
Type Medisch hulpmiddel

De flacon schudden voor gebruik. Aanbevolen dosering: twee- tot driemaal per dag met behulp van de speciale maatbeker ongeveer 10 ml mondwater gebruiken. Spoel en gorgel daarbij gedurende minstens een minuut. Het product kan puur of met een beetje water verdund gebruikt worden. Het is aangeraden het product te verdunnen als het bij kinderen gebruikt wordt. Drink of eet niet gedurende ten minste 15 minuten na het gebruik, om de hechting aan het slijmvlies te bevorderen. De flacon na gebruik goed sluiten en de maatbeker zorgvuldig reinigen.

Eigenschappen

Kan ook gedurende langere tijd worden gebruikt bij kleine wondjes in de mond veroorzaakt door bijvoorbeeld tandheelkundige behandelingen of door het gebruik van beugels en kunstgebitten. Bij bijzondere gevoeligheid kan het gebruikt worden als preventieve bescherming van het mondslijmvlies, ook gedurende langere tijd. Ook geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaar. Onschadelijk als het tijdens het gebruik per ongeluk wordt ingeslikt. Zonder gluten. Bevat geen conserveringsmiddelen.

Indicatie

Aften, ontsteking van het mondslijmvlies en ontstoken tandvlees.

Contra indicatie

Niet gebruiken bij overgevoeligheid of allergie voor een of meer componenten. Raadpleeg een arts als het symptoom aanhoudt om eventuele systemische oorzaken of oorzaken van tandheelkundige oorsprong uit te sluiten, die een andere soort behandeling vereisen.

Bewaring

Bewaren beneden 25°C. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Functionele bestanddelen: Resinox FP, plantaardig, moleculair complex van polysachariden (uit aloë vera*), flavonoïden (uit kamille*) en harsen (uit mirre). Bevat tevens: alcohol-wateroplossing; plantaardige glycerine; ethylalcohol uit biologische tarwe*, etherische pepermuntolie; natuurlijke aroma's; zoethoutextract*; xanthaangom. *Ingrediënt uit de biologische landbouw