Aboca

Fitonasal Pediatric Spray 125ml Aboca - Aboca

€ 12,10

  • 22% lager dan de apotheekadviesprijs!

  • Incl. 21% btw
Extra korting van 3% vanaf 3 dezelfde producten
  • Voor 15u besteld, vandaag verzonden
  • Levering binnen 1 á 2 werkdagen
  • Gratis levering vanaf €29
Productomschrijving

Fitonasal Pediatric is een ontzwellingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld om de neus van de allerkleinsten vrij te maken bij verstopping en irritatie van de neusholtes veroorzaakt door griepverschijnselen, normale verkoudheid, allergische rinitis, en zowel acute als chronische sinusitis. Fitonasal Pediatric werkt dankzij TANNISAL, een moleculair complex van tannines en steenzout, dat interageert met het neusslijmvlies en dat de volgende eigenschappen heeft:

  • een ontzwellende werking: dankzij een evenwichtige osmotische werking, die de wateronttrekking aan de verstopte weefsels bevordert zonder het slijmvlies te irriteren of uit te drogen;
  • een beschermende werking op het slijmvlies dankzij de vorming van een slijmhechtend laagje en een antioxiderende werking.

Bovendien heeft het product, dankzij zijn continue sproeistraal, een diepe reinigende werking van de neusholtes die het overtollige slijm en de erin aanwezige irriterende en allergene ziektekiemen verwijdert (virussen, bacteriën, rook, smog, pollen, irriterende stoffen, enz.). Deze werking is nuttig bij zuigelingen die niet in staat zijn hun neus te snuiten en bij kinderen die hun neus niet correct snuiten.
Vanwege deze eigenschappen is Fitonasal Pediatric, geschikt in geval van hoest door postnasale drip. Een eventuele stagnatie van slijm in de neusholtes en de aanwezigheid van micro-organismen en allergene stoffen kunnen namelijk door postnasale drip de oorzaak zijn van hoest of andere problemen, zoals keelpijn en middenoorontsteking.

Fitonasal Pediatric bevat geen ontzwellende vaatvernauwers en dankzij het niet-farmacologische werkingsmechanisme droogt het het neusslijmvlies niet uit, irriteert het niet, en is het geschikt voor frequent gebruik, ook gedurende langere tijd. Het gebruik van het product door zuigelingen en kinderen bevordert de ademhaling en verbetert de nachtrust.

CNK 4103982
Prijs (Incl. BTW) € 12,10
Fabrikant Aboca
Gamma Fitonasal
Subgamma Fitonasal Pediatric
Gebruik Humaan
Farmaceutische vorm Spray
Type Medisch hulpmiddel

Gebruik Fitonasal Pediatricminstens 2 maal daags, 's morgens en 's avonds, en wanneer dat nodig wordt geacht. Gebruik Fitonasal Pediatric voor een ontzwellende en beschermende werking op het slijmvlies volgens onderstaande aanwijzingen: 1. Vanaf 6 maanden tot één jaar Leg het kind op zijn zij en breng het tuitje in het bovenste neusgat, spray het product. Leg het kind op zijn andere zij en herhaal deze handeling in het andere neusgat. De verstuiver na elk gebruik met een vochtige, schone doek reinigen en goed afdrogen. 2. Ouder dan één jaar Breng het tuitje in het neusgat en oefen een aantal seconden een lichte druk uit. Reinig de neus van het kind of laat hem zo mogelijk de neus snuiten en herhaal de verstuiving in het andere neusgat. De verstuiver na elk gebruik met een vochtige, schone doek reinigen en goed afdrogen.

Bewaring

Bewaren beneden 25°C. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.