Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie

Pico Kompres Steriel Siliconen 10X30Cm 1X2 66801359 - Smith Nephew

€ 150,31

We brengen u graag op de hoogte van zodra het artikel beschikbaar is.

Productnummer: 2992170

Algemene informatie

CNK 2992170
Fabrikant Smith Nephew
Gamma Pico
Subgamma Pico Kompres
Gebruik Humaan
Inhoud 2
Farmaceutische vorm Materiaal
Type Medisch hulpmiddel

PICO introduceert een nieuwe behandelwijze voor patiënten die baat kunnen hebben bij het toepassen van een NDT systeem.

PICO bestaat uit een kleine, draagbare pomp met een bedrijfsduur van maximaal 7 dagen. De PICO-pomp genereert een doeltreffende onderdruk van -80 mmHg en is zo klein dat deze discreet in een zak kan worden opgeborgen².

Eigenschappen

De PICO-pomp is aangesloten op een speciaal ontworpen verband dat

 De onderdruk rond het wondbed behoudt¹ Het exsudaat uit het wondbed verwijdert door middel van absorptie en verdamping¹ PICO biedt een week lang (7 dagen) therapie. In elke verpakking bevindt zich één pomp plus twee AA-lithiumbatterijen en twee afzonderlijk verpakte verbanden inclusief bevestigingsstrips. Zo kan het verband vervangen worden binnen de bedrijfsduur van de pomp wanneer dit klinisch noodzakelijk is. Aan het einde van de week kunnen de pomp en batterijen worden gerecycleerd als niet-klinisch afval. PICO is bestemd voor eenmalig gebruik en kan worden bewaard tot de start van therapie.
Wat te doen bij een luchtlek/lage druk? Strijk het verband en de strips glad tegen de huid. Als gevolg van beweging kunnen de randen mogelijk enigszins losgekomen zijn. Nadat u dit hebt gedaan, drukt u op de oranje knop. De pomp zal proberen om de onderdruk te herstellen. Terwijl de pomp draait, knippert het groene lampje. Als de onderdruk is hersteld, blijft het groene lampje knipperen. Als er nog steeds lucht in het verband komt, begint het gele leklampje na ongeveer 30 sec. te knipperen. Strijk alles opnieuw glad en druk op de oranje knop tot het lek is verholpen. Hoe kan je de batterijen vervangen? Druk op de oranje knop om de therapie te onderbreken. Verwijder het batterijklepje van de bovenkant van de pomp en verwijder de oude batterijen. Plaats 2 nieuwe AA-lithiumbatterijen. In het batterijcompartiment staat aangegeven hoe de batterijen moeten worden geplaatst. Plaats het klepje terug. Druk op de oranje knop om de therapie te starten. Welk verband kiezen? Kies een verband dat groot genoeg is om de wond te bedekken terwijl de poort uit de buurt van het letsel wordt gehouden.

Bewaring

Bewaren beneden 25°C. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Medibib newsletter