Methaphyto

Alanine L 500 mg 120 Capsule Hildegard - Methaphyto

€ 22,43

  • 25% lager dan de apotheekadviesprijs!

  • Incl. 9% btw
Extra korting van 3% vanaf 3 dezelfde producten
  • Voor 15u besteld, vandaag verzonden
  • Levering binnen 1 á 2 werkdagen
  • Gratis levering vanaf €29
Productomschrijving
Alanine komt van nature in ons lichaam voor in twee groepen: alfa- en beta-alanine. Het is geen essentieel aminozuur in die zin dat er geen enzymen of eiwitten uit gemaakt worden. Het wordt gemetaboliseerd tot panthoteenzuur, carnosine en anserine met als uiteindelijk afbraakproduct azijnzuur. Azijnzuur is samen met melkzuur een afbraakproduct dat vooral fysische prestaties beïnvloedt. Teveel azijnzuur in je spieren doet ze verkrampen.De werking van ligt voornamelijk in de eiwitproductie, want Alanine heeft een belangrijke rol bij de productie van eiwitten door het lichaam. Beta-Alanine wordt niet gebruikt bij de productie van eiwitten, maar wordt gebruikt voor de synthese van carnosine. Carnosine is weer een dipeptide die in grote hoeveelheiden in spiercellen voorkomen, waar het een aantal belangrijke functies heeft. Zo is carnosine een van de belangrijkste PH buffer en is het een anti oxidant. Daarnaast helpt carnosine bij de verhoging van calcium gevoeligheid. Calcium heeft weer een belangrijke rol bij het samentrekken van de spieren. Tot slot heeft carnosine ook een beschermend effect, namelijk tegen oxidatie en glycosilatie. Glycosilatie is de reactie van suikers met eiwitten. Het lichaam gebruikt twee aminozuren om carnosine te produceren, namelijk Histidine en Beta-Alanine. Wanneer je direct carnosine zou consumeren zou dit niet goed opgenomen worden door de spijsvertering. Histidine is veelvuldig aanwezig, dus is een suppletie voldoende om de hoeveelheid carnosine in het lichaam te vergroten. Werking Alanine Tijdens de intensieve training gebruikt het lichaam de aanwezige ATP voor de energie voorziening. Door toedoen van deze activiteit ontstaan er een aantal bijproducten zoals waterstofionen. Door de productie van waterstofionen neemt de PH waarde af in de spiercellen, waardoor er een brandend gevoel in de spieren ontstaat. Wanneer er voldoende carnosine in de spieren aanwezig is, dan worden de waterstofionen gebufferd en neemt de PH waarde in de spiercellen minder snel af. Hierdoor neemt het uithoudingsvermogen van de spieren toe en heb je meer kracht over een langere periode. Dus samengevat: door toediening middels suppletie, stijgt de hoeveelheid carnosine in de spieren waardoor verzuring van de spiercellen uitgesteld kan worden. 
CNK 4653416
Prijs (Incl. BTW) € 22,43
Fabrikant Methaphyto
Gamma Alanine
Subgamma L-Alanine
Gebruik Humaan
Inhoud 120
Farmaceutische vorm Gellules
Type Voedingssupplement

1 capsule per dag. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Eigenschappen

Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Neem niet meer dan de aanbevolen dosis. Best in de originele verpakking bewaren.

Bewaring

Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Neem niet meer dan de aanbevolen dosis. Best in de originele verpakking bewaren.

Alanine 500 mg Nut Nr AS 3792/1